Αττική Οδός και κυκλοφοριακό. Δύο έννοιες που έχουν ταυτιστεί εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα στα πιο επιβαρυμένα σημεία της, με πρώτο και καλύτερο τον κόμβο της Μεταμόρφωσης. Εκεί όπου οι οδηγοί βιώνουν καθημερινά καθυστερήσεις και μποτιλιαρίσματα, ειδικά στις ώρες αιχμής. Τώρα, όμως, έρχεται μια νέα παρέμβαση που φιλοδοξεί να μειώσει την ταλαιπωρία τα επόμενα χρόνια έως και κατά 50%.
Συγκεκριμένα, μέχρι το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή μιας νέας εξόδου στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, την οποία αναλαμβάνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, χωρίς να υπάρξει καμία αύξηση στα διόδια. Το έργο προβλέπει τον πλήρη διαχωρισμό των δύο κύριων ροών οχημάτων που σήμερα συγχωνεύονται σε μία λωρίδα. Έτσι, θα δημιουργηθούν δύο ανεξάρτητες έξοδοι προς τη Λαμία: η μία για όσους προέρχονται από την Ελευσίνα και η άλλη για όσους έρχονται από το Αεροδρόμιο.
Το όφελος δεν είναι αμελητέο. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η νέα χάραξη θα υπερδιπλασιάσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των οχημάτων και θα μειώσει τον χρόνο αναμονής τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων οδηγών που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο κόμβο, καθιστώντας τις μετακινήσεις τους πιο γρήγορες και προβλέψιμες.
Ο υπουργός Χρίστος Δήμας έκανε λόγο για μια στοχευμένη και χαμηλού κόστους παρέμβαση, η οποία θα περιορίσει σημαντικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερη όχληση κατά την εκτέλεση των έργων. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος υπογράμμισε πως η παρέμβαση αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί συνολική λύση για το κυκλοφοριακό της πρωτεύουσας. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια ουσιαστική διευκόλυνση, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη μεγαλύτερα έργα, όπως η Γραμμή 4 του Μετρό, τα οποία μακροπρόθεσμα θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην αποσυμφόρηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο θα υλοποιηθεί εντός των υφιστάμενων ορίων απαλλοτρίωσης, γεγονός που μειώνει τη γραφειοκρατία και επιταχύνει την πρόοδό του. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια λύση μικρής κλίμακας που όμως δίνει απαντήσεις σε ένα από τα πιο οξυμένα κυκλοφοριακά προβλήματα της Αττικής Οδού. Αν πετύχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα αποδειχθεί στην πράξη ότι στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά την καθημερινότητα των οδηγών, χωρίς να απαιτούνται πάντα μεγάλα και πολυδάπανα έργα.
