Σύνδεση

Aston Martin

Η νέα Aston Martin λέγεται Project Neptune και είναι υποβρύχιο

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Aston Martin μπλέκεται με τη θάλασσα. Έχει προηγηθεί πέρυσι ένα σκάφος μεγάλης ισχύος, το AM37, ενώ τώρα σειρά έχει ένα υποβρύχιο. Όχι βέβαια πολεμικό αλλά ένα πολυτελές που απευθύνεται σε κατόχους μεγάλων θαλαμηγών, ερευνητές ή απλά ανθρώπους που επιζητούν την περιπέτεια.

Βάση του Project Neptune, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, είναι το υποβρύχιο για τρεις της Triton, που δέχθηκε τις περιποιήσεις της Aston Martin. Μάλιστα οι πιο παρατηρητικοί λέγεται πως θα βρουν στο σχεδιασμό του αναφορές στο hyper car της μάρκας, τη Valkyrie.

Από κει και πέρα οι σχεδιαστές της παραδοσιακής βρετανικής μάρκας έχουν αναμορφώσει το μικρό υποβρύχιο και στο εσωτερικό του, υιοθετώντας στοιχεία που του εξασφαλίζουν έναν ιδιαίτερο και exclusive χαρακτήρα. Ακριβώς όπως είχαν κάνει και στο AM37. Εδώ το 37 αναφέρεται στο μήκος του, που είναι 37 πόδια, δηλαδή 11,27 μέτρα, ενώ είναι διαθέσιμο είτε με δύο κινητήρες πετρελαίου απόδοσης 370 ίππων ή με δύο βενζίνης που αποδίδουν από 430 ίππους. Η κορυφαία έκδοχή του ονομάζεται ΑΜ37S, έχει δύο σύνολα βενζίνης 520 ίππων και τελική ταχύτητα 50 κόμβων που αντιστοιχούν σε 96 χλμ./ ώρα.

Γιάννης Σκουφής

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3797″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το Smart Fortwo επιστρέφει!

Featured

Μία ενδιαφέρουσα ιδέα για ένα Volvo από τα… παλιά!

Featured

Η Ferrari φέρνει πίσω τα χειροκίνητα κιβώτια

Featured

Το Audi TT επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Audi