Σύνδεση

BMW

Η ΒΜW ΠΑΡΟΥΣAΙΖΕΙ ΤΗΝ 520D EFFICIENT DYNAMICS

Μπορεί να μοιάζει με όλες τις υπόλοιπες 5άρες, όμως η συγκεκριμένη 520d με τα χαρακτηριστικά EfficientDynamics είναι το πιο οικονομικό μοντέλο της σειράς πλην των υβριδικών. Σύμφωνα με την εταιρία (και τον μάλλον αισιόδοξο νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο) η κατανάλωση μπορεί να πέσει έως και τα 3,9 λίτρα/100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές διοξειδίου άνθρακα στα μόλις 102 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

2017-bmw-520d-efficientdynamics (1)

Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ο δίλιτρος diesel ο οποίος αποδίδει 190 άλογα και 400 Νm ροπής, ενώ χρειάζεται 7,5 δευτερόλεπτα για το 0-100 με την τελική του ταχύτητα να φθάνει τα 235 χλμ/ώρα. Η επίτευξη αυτής της χαμηλής κατανάλωσης κατορθώθηκε χάρη στην υιοθέτηση της πλατφόρμας CLAR η οποία μειώνει αρκετά κιλά το βάρος του αυτοκινήτου αλλά και με την υιοθέτηση συστήματος SCR που με χρήση AdBlue μειώνει ακόμα περισσότερο τόσο την κατανάλωση όσο και τους ρύπους.

Η τιμή αυτής της έκδοσης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει μία έξτρα επιβάρυνση σε σχέση με την “απλή” 520d. Στο μεταξύ η BMW πέρα από την συγκεκριμένη σούπερ οικονομική πεντάρα, ξεκινά τις πωλήσεις στην Ευρώπη των Μ550i XDrive και 530e plu-in Hybrid μέσα στον Μάρτιο, ενώ στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα δείξει την πολυαναμενόμενη νέα M5.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz