Σύνδεση

BMW

Η BMW i8 ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

H i8 εξελίσσεται σε μια σημαντική πλατφόρμα ανάπτυξης και εξέλιξης για τη BMW, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar η γερμανική εταιρεία σκέφτεται μετά την αναβάθμιση του μοντέλου στα πλαίσια της προγραμματισμένης ανανέωσής του να παρουσιάσει και μια φουλ ηλεκτρική έκδοχή του.

Η οποία, σύμφωνα με τις φήμες, θα έχει συνολικά 3 ηλεκτροκινητήρες, έναν μπροστά και 2 πίσω, οι οποίοι θα καταλαμβάνουν και τη θέση του 3κύλινδρου των 1.500 κυβικών. Ο οποίος για το facelift αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δυνατός, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να ανέβει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στους 390 ίππους από 360 που είναι σήμερα.

BMW-I8-FULL-ELECTRIC (2)

Η βάση της φουλ ηλεκτρικής i8 θα είναι το πλαίσιο από ανθρακονήματα που εξελίχθηκε για το πρωτότυπο με τις ενεργειακές κυψέλες, με το πιο φαρδύ κεντρικό τούνελ, στο οποίο ο επιπλόν χώρος χρειαζόταν για τις μπουκάλες του υδρογόνου. Στο ηλεκτρικό θα φιλοξενείται βέβαια η συστοιχία των συσσωρευτών, ενώ σύμφωνα με τους μηχανικούς της BMW η τελευταία, παρότι αρκετά πιο μεγάλη σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιείται στο υβριδικό, δεν θα αυξήσει το βάρος πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα των 1.485 κιλών. Όσο για την απόδοση και των 3 ηλεκτροκινητήρων μαζί, οι οποίοι είναι νέας σχεδίασης, θα φτάνει τουλάχιστον τους 268 ίππους.

Γιάννης Σκουφής  

BMW-I8-FULL-ELECTRIC (3)

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz