Σύνδεση

Featured

ΑΠΟΣΥΡΣΗ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ EURO 5!

Μεγάλη αναστάτωση έχει επιφέρει στην αγορά…

Μεγάλη αναστάτωση έχει επιφέρει στην αγορά αυτοκινήτου σχετική τελωνειακή οδηγία η οποία προβλέπει πως για τα οχήματα προδιαγραφών Euro 5 με ημερομηνία ταξινόμησης από 1-9-2015 και μετά δεν ισχύει το όφελος της απόσυρσης και επιπρόσθετα θα επιβαρύνονται με διπλάσιο τέλος ταξινόμησης (ΕΤΤ)!

Σύμφωνα με το ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), το καθεστώς αυτό θα ισχύσει μέχρι να υπάρξει σχετική νομοθετική τροπολογία. Συγκεκριμένα, αναφορά του ΣΕΑΑ διευκρινίζει πως: « Όσον αφορά το τελωνείο, με βάση τον τελωνειακό κώδικα (νόμος 2960 /2001) από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 που τίθεται σε εφαρμογή η Euro 6, τα αυτοκίνητα Euro 5 αυτομάτως θα υποβάλλονται στους αυξημένους, διπλάσιους συντελεστές Τέλους Ταξινόμησης. Ο ΣΕΑΑ έχει αιτηθεί να προωθηθεί τροπολογία νόμου και να συνεχίσουν τα αποθέματα Euro 5 να υποβάλλονται στους χαμηλότερους συντελεστές ΤΤ ως τα τέλη του έτους, όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, σε ανάλογες αλλαγές Euro.

Η διακοπή νομοθετικού έργου από τη Βουλή καθιστά αδύνατη την επίλυση του ζητήματος άμεσα. Η κατάθεση τροπολογιών από το ΥΠΟΙΚ μπορεί να εκτιμηθεί στις αρχές Οκτωβρίου και ως τότε τα αποθέματα Euro 5 που δεν θα εκτελωνιστούν ως την 31/8/2015, θα πρέπει να αναμείνουν την επαναλειτουργία της Βουλής και την κατάθεση τροπολογίας από το ΥΠΟΙΚ. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρύνονται με διπλάσιους συντελεστές ΕΤΤ».

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz