Σύνδεση

Aston Martin

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ASTON MARTIN RAPIDE ΜΕ 800 ΑΛΟΓΑ

Τα πλάνα της Aston Martin περιλαμβάνουν την παρουσίαση μιας αποκλειστικά ηλεκτρικής Rapide σε περίπου 2 χρόνια από σήμερα. Βέβαια ανάλογες φήμες είχαν ακουστεί και στο παρελθόν, αλλά πλέον τα πράγματα είναι πιο επίσημα, καθώς την ηλεκτρική λιμουζίνα προ- ανήγγειλε ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Andy Palmer. Ο οποίος επιβεβαίωσε τόσο πως οι μηχανικοί της μάρκας ήδη την εξελίσσουν όσο και το ότι θα είναι έτοιμη σε μια διετία. Παράλληλα είπε πως θα είναι τετρακίνητη και η απόδοσή της θα φτάνει τα 800 άλογα.

aston-martin-rapide-s-19-4

Οι μπαταρίες της νέας ηλεκτρικής Aston Martin θα είναι της είναι της LG είτε της Samsung –προφανώς αυτές της νέας γενιάς που θα χρησιμοποιούνται και στο επίσης ηλεκτρικό Audi Q6- και θα εξασφαλίζουν μια αυτονομία της τάξης των 320 χιλιομέτρων.

Όσο για την τιμή της ηλεκτρικής Rapide υπολογίστε πως θα κυμαίνεται από τις 170 έως τις 220 χιλιάδες ευρώ, ενώ παρά τη συνεργασία της βρετανικής εταιρείας με τη Mercedes δεν θα χρησιμοποιεί στοιχεία με προέλευση από την τελευταία.

aston-martin-rapide-s-19-3

Το βέβαιο είναι πως η Rapide δεν θα είναι η μόνη ηλεκτρική Aston Martin, μιας και αντίστοιχη έκδοση αναμένεται να έχει και το crossover DBX. Αυτό πάντως δεν πρόκειται να γίνει πριν από το 2020 ή το 2021, μιας και το DBX θα ξεκινήσει αρχικά ως υβριδικό για να συνεχίσει ως συμβατικό και στην πορεία ως φουλ ηλεκτρικό. Ο Palmer πάντως δεν επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν το DBX να έχει και δίθυρη εκδοχή.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz