Σύνδεση

Featured

VW: 272 ΑΛΟΓΑ ΑΠΟ 3 ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ ΚΑΙ 1.000 ΚΥΒΙΚΑ

Απόδοση 272 ίππων στο λίτρο, τιμή που ακούγεται εξωπραγματική με τα σημερινά αλλά και με τα δεδομένα του άμεσου μέλλοντος. Κι όμως η VW, η οποία δεν έχει πάψει ποτέ να διακηρύσσει το δυναμικό του κινητήρα εσωτερικής καύσης, παρουσίασε στο συμπόσιο κινητήρων της Βιέννης, έναν 1.0 TSi ο οποίος αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 272 άλογα και 270 Nm.

Προκειμένου να έρθουν οι εντυπωσιακές και βάλε αυτές τιμές ο μικρός 3κύλινδρος διαθέτει πέρα από όλα τα άλλα τεχνολογικά high light του –π.χ. νέο σύστημα επεξεργασίας των μετάλλων με laser για τη μείωση των εσωτερικών τριβών- έναν μεγάλο υπερ-συμπιεστή καυσαερίων (turbo) και ένα μηχανικό υπερσυμπιεστή (kompressor), ο οποίος είναι ηλεκτρικός.

Αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε σε ποιο μοντέλο θα μπει ο χιλιάρης των 272 ίππων εμείς απλά θα σας προσγειώσουμε στην πραγματικότητα, σημειώνοντας προς το παρόν δεν είναι παρά μια άσκηση θάρρους από πλευράς VW.

Γιάννης Σκουφής

VW-High-Performance-1.0-TSI-2

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz