Σύνδεση

Audi

AUDI PROLOQUE ALLROAD ME 743 ΑΛΟΓΑ

Το Proloque Allroad, που θα παρουσιάσει η Audi στη Σαγκάη, είναι η 3η κατά σειρά πρόταση της για ένα καινούργιο μεγάλο μοντέλο, ενώ ταυτόχρονα δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουν στο μέλλον τα Allroad της. Τα μοντέλα της δηλαδή που βασίζονται στα στέισον και έχουν πιο τονισμένα off road στοιχεία.

Ενδεικτικό της εξέλιξης στο design τους είναι οι πιο κεκλιμένες σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο πίσω κολώνες, σε συνδυασμό και με το επιμηκυμένο καπό. Από την άλλη έχει διατηρηθεί η αυξημένη (κατά 77 χιλιοστά) απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με τα πλαστικά προστατευτικά στα φτερά, που φιλοξενούν ζάντες 22 ιντσών, καθώς και οι μπάρες στην οροφή, οι ποδιές και τα φιλέτα στα μαρσπιέ στο χρώμα του αλουμινίου. Αλουμίνιο υπάρχει και στην single-frame μάσκα, ενώ οι προβολείς όσο και τα πίσω φώτα που είναι ενιαία από άκρη σε άκρη του αμαξώματος, είναι LED.

Audi-Prologue-Allroad-96

Το φουτουριστικό εσωτερικό του Proloque Allroad δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από το αντίστοιχο του Avant, με τις τρεις οθόνες αφής και τη μεγάλη επιφάνεια ενδείξεων, ενώ όσοι κάθονται πίσω έχουν στη διάθεσή τους τόσο μια δική τους οθόνη ελέγχου όσο και δύο tablet για τη διασκέδασή τους.

Το υβριδικό σύστημα πρόωσης του Audi Proloque Allroad αποτελείται από έναν V8 4.000 κυβικών με 2 turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 743 άλογα και τα 900 Nm, που καταλήγουν σε όλους τους τροχούς και εξασφαλίζουν ένα 0-100 σε 3,5 δεύτερα και μια μέση κατανάλωση της τάξης των 2,4 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Κατά τα άλλα οι μπαταρίες ιόντων λιθίου των 14,1 kWh στο πορτμπαγκάζ εξασφαλίζουν την καθαρά ηλεκτρική κίνηση για έως και 54 χιλιόμετρα, η ανάρτηση είναι πνευματική, ενώ υπάρχει και τετραδιεύθυνση.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz