Σύνδεση

BMW

BMW: ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ CONNECTED DRIVE

Η διασύνδεση των μοντέλων της BMW, αλλά και των Mini και Rolls Royce, μέσω του Connected Drive ήταν μάλλον σε πιο υψηλά επίπεδα από ότι θα ήθελε η ίδια η γερμανική εταιρεία. Κι αυτό γιατί μέσω κάποιων κενών ασφαλείας έδινε τη δυνατότητα σε επιτήδειους, χωρίς την απαίτηση χρήσης ιδιαίτερου τεχνολογικού εξοπλισμού, να τα ξεκλειδώσουν με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

BMW-CONNECTED-DRIVE-PROBLEMS-2

Το κενό αυτό αφορούσε συνολικά 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα που διέθεταν το σύστημα και είχαν παραχθεί από τον Μάρτιο του 2010, ενώ τα κενά ασφαλείας εντοπίσθηκαν από τη γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC. H οποία ενημέρωσε σχετικά τη BMW η οποία έκανε τις απαιτούμενες αλλαγές, οι οποίες μάλιστα εγκαταστάθηκαν online.

ConnectedDrive_June_2013

Το όλο πρόβλημα ήταν ότι η μετάδοση δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας –χρησιμοποιείται προκειμένου να κοινοποιηθούν στοιχεία για το σέρβις στην εταιρεία αλλά και για τον έλεγχο του κλιματισμού και του κλειδώματος- ξεκλειδώματος μέσω smartphoneδεν ήταν τόσο καλά προστατευμένη όσο η χρήση του internet. Πλέον η μετάδοση όλων αυτών των δεδομένων γίνεται μέσω προστατευμένης σύνδεσης htpps, όπως π.χ. στο online banking.

Πάντως η BMW διαβεβαίωσε πως και πριν τις αλλαγές δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε λειτουργίες που έχουν σχέση με την οδήγηση των αυτοκινήτων.

Γιάννης Σκουφής 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Ανανέωση για το Audi A3 και νέα, πιο off road έκδοση Allstreet

Audi