Σύνδεση

Honda

H Honda θα κρατήσει τους θερμικούς κινητήρες και μετά το 2040

Η Honda ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 για να φέρει τα υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της στο 40% των πωλήσεων έως το τέλος της δεκαετίας.

Παρά όμως την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, Toshihiro Mibe, πιστεύει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μέχρι το 2040 και μετά.

Ο Mibe ασχολείται με την ανάπτυξη θερμικών κινητήρων εδώ και 30 χρόνια, συνεπώς η ηλεκτροκίνηση δεν είναι κάτι που του αρέσει και ιδιαίτερα. Όμως όπως λέει ο ίδιος, πρέπει τα προσωπικά του αισθήματα να είναι άσχετα από την πορεία της εταιρίας.

Στα πλάνα της Honda για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, εκτός από τα αυτοκίνητα περιλαμβάνεται και επένδυση σε σταθμούς φόρτισης, ένα δίκτυο παρόμοιο με τους Superchargers της Tesla.

Παρά όμως τις επενδύσεις, η Honda έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για την ηλεκτροκίνηση, με τον Mibe να επισημαίνει ότι τα αυτοκίνητα επιδόσεων, τα φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα θα έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης για αρκετό καιρό ακόμα.

Η Honda έχει συνεργασίες για την κατασκευή μπαταριών με την LG Energy Solution στο Οχάιο, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρίας στη Βόρεια Αμερική.

Μέχρι τότε, η Honda θα αποκτήσει δύο νέα ηλεκτρικά SUV, το Honda Prologue και το Acura ZDX, από το εργοστάσιο της GM Spring Hills στο Τενεσί το 2024, ενώ αναπτύσσει και τις δικές τις ηλεκτρικές πλατφόρμες οι οποίες θα μπουν στην παραγωγή σε μοντέλα μετά το 2026.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz