Σύνδεση

Honda

To Honda Type R θα μείνει ζωντανό και στην ηλεκτρική εποχή

Μπορεί οι περισσότεροι κατασκευαστές να καταργούν τα άλλοτε δημοφιλή γρήγορα hatchbacks, όμως η Honda φαίνεται να ακολουθεί τον δικό της δρόμο.

Την ίδια στιγμή που κατασκευαστές όπως η Ford, η Peugeot και η Renault σταματούν την παραγωγή αυτών των μοντέλων λόγω ρύπων, οι Ιάπωνες φαίνονται αποφασισμένοι να διατηρήσουν το Type R και στην ηλεκτρική εποχή.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού του Type R, Hideki Kakinuma, ξεκαθάρισε ότι “Χωρίς το Type R δεν μπορεί να υπάρξει Honda”.

O Kakinuma επισήμανε ότι η φιλοσοφία γύρω από το Type R είναι στην καρδιά της Honda, και απλά πρέπει να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης, χωρίς να χαθεί η ξεχωριστή αύρα του μοντέλου.

Είναι προφανές ότι οι νέοι και πιο αυστηροί κανονισμοί θα κάνουν εξαιρετικά δύσκολο ή και αδύνατο να παραμείνει το Type R μόνο με θερμικό κινητήρα και όχι με κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση.

Όμως ο Ιάπωνας μηχανικός σημειώνει ότι ακόμα και έτσι, το πιο σημαντικό δεν είναι η μονάδα κίνησης, αλλά να διατηρηθεί η καθαρόαιμη διάσταση του μοντέλου. Και αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και όταν όλα γύρω έχουν γίνει ηλεκτρικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured