Σύνδεση

Featured

Ford Focus ST Edition: Ακόμα πιο κοντά σε μία έκδοση RS

Αν και μέχρι στιγμής η Ford έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας νέας έκδοσης RS του Focus, δεν σταματά να αναζητά τρόπους να θυμίσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα καυτά hatchbacks.

Έτσι φέρνει στην αγορά μία νέα και πιο σπορ έκδοση του Focus ST με σημαντικές αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και πολλές αισθητικές επεμβάσεις στο αμάξωμα και στο σαλόνι.

Στον κινητήρα δεν υπάρχουν αλλαγές με τον τετρακύλινδρο turbo των 2,3 λίτρων να αποδίδει και πάλι 280 ίππους και 420 Νm ροπής. Η κίνηση παραμένει στους εμπρός τροχούς με μπλοκέ διαφορικό και κιβώτιο μηχανικό έξι σχέσεων.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση στον κινητήρα είναι η εφαρμογή ενός συστήματος anti-lag, το οποίο αυξάνει την απόκριση στο γκάζι και διατίθεται αποκλειστικά στα spor προγράμματα οδήγησης του Focus ST Edition.

H πιο χαρακτηριστική βελτίωση στην συγκεκριμένη έκδοση αφορά την ανάρτηση, η οποία προέρχεται από την KW Automotive, η οποία έχει σεταριστεί με βάση τις απαιτήσεις των μηχανικών της Ford Performance.

Tα αμορτισέρ διαθέτουν 12 ρυθμίσεις για την συμπίεση και 16 ρυθμίσεις για την επαναφορά, παρέχοντας έτσι στον οδηγό πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου ανάλογα την διαδρομή στην οποία θα κινηθεί.

Εκτός από τα νέα αμορτισέρ υπάρχουν και νέα ελατήρια τα οποία είναι κατά 50% σκληρότερα και 10 χιλιοστά πιο κοντά, με έξτρα δυνατότητα να χαμηλώσουν ακόμα περισσότερο. Οι ζάντες είναι αλουμινίου 19 ιντσών με ελαστικά Michelin Piloto 4S, κάτι που σύμφωνα με την Ford μειώνει την μη αναρτώμενη μάζα κατά 10% σε κάθε τροχό.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση διατίθεται στο γνωστό χρώμα Αzura Blue το οποίο διανθίζεται με μαύρες γυαλιστερές λεπτομέριες σε διάφορα σημεία, από την μάσκα και τον προφυλακτήρα έως τους καθρέπτες και την οροφή. Στο σαλόνι υπάρχουν καθίσματα της Recaro με αρκετές λεπτομέρειες σε μπλε χρώμα και βέβαια το λογότυπο ST στο κλασικό κόκκινο χρώμα.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό και σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης και ίσως να το δούμε και στην Ελλάδα. Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν (μάλλον μάταια) ένα νέο RS, το ST Edition είναι ό,τι πιο κοντινό μπορούν να βρουν στο real thing.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz