Σύνδεση

Aston Martin

Aston Martin Vantage F1 Edition: Το Safety Car της Formula 1 στους δρόμους

Θέλοντας να συνδυάσει την επιλογή της Vantage ως αυτοκίνητο Safety Car για την φετινή σεζόν της F1 με μία έκδοση δρόμου, η Aston Martin παρουσίασε μία πιο special εκδοχή του σπορ μοντέλου της, με την επωνυμία -τι άλλο;- F1 Edition.

H απόδοση του κινητήρα έχει ανέβει στα 535 άλογα, 25 περισσότερα από πριν, ενώ η ροπή έχει παραμείνει στα 685 Nm. Οι μηχανικοί επίσης επενέβησαν και στο λειτουργικό του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

Υπάρχουν επίσης αλλαγές και βελτιώσεις στο σασί, στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν αλλάξει τα αμορτισέρ και τα ελατήρια ώστε να γίνει ακόμα πιο σπορ και άμεσο στην γρήγορη οδήγησης.

Οι τροχοί είναι πλέον στις 21 ίντσες, για πρώτη φορά τόσο μεγάλοι σε μία Aston Martin και συνδυάζονται με ειδικά για την έκδοση ελαστικά της Pirelli. Υπάρχουν επίσης και αλλαγές στο αεροδυναμικό πακέτο, οι οποίες συνεισφέρουν στην αύξηση της κάθετης δύναμης κατά 200 κιλά στην μέγιστη ταχύτητα.

Η βαφή του αμαξώματος είναι στο πράσινο Aston Martin Racing Green ώστε να θυμίζει το αντίστοιχο του Safety Car αλλά βγαίνει και σε λευκό ή μαύρο. Υπάρχουν διάφορα διακοσμητικά στο αμάξωμα ενώ το σαλόνι είναι ακόμα πιο πολυτελές με ειδικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σαλόνι από Αλκαντάρα και πολλά εξτρά.

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται τόσο σε κουπέ όσο και σε cabrio και η τιμή του στην Γερμανία ξεκινά από τα 162.000 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz