Σύνδεση

Audi

AUTO UNION REPLICA

Η Auto Union είναι η εταιρεία από την οποία προέκυψε η Audi και έχει μείνει στην ιστορία κυρίως από τα πρωτοποριακά αγωνιστικά της μονοθέσια, που είχαν για την τότε εποχή -μιλάμε για το μεσοπόλεμο- τον οδηγό μπροστά από τον κινητήρα. Μια εκδοχή τους είχε αεροδυναμικό σχεδιασμό και τη χρησιμοποιούσαν για να πετύχουν ρεκόρ ταχύτητας.

Από αυτό το αυτοκίνητο λοιπόν -η προσπάθεια για την επίτευξη ρεκόρ οδήγησε στο θάνατο τον τότε σταρ των Γκραν Πριν Bernd Rosemeyer (με ταχύτητα 429 χλμ./ ώρα)- υπάρχει μια σύγχρονη ρέπλικα, τουλάχιστον υπό τη μορφή μοντέλου. Η οποία ονομάζεται Audi Stromlinie 75 Concept, έχει ύψος μόλις 1 μέτρο και κάτι, ενώ χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική της θα μπορούσε με τον κατάλληλο κινητήρα να σπάσει εύκολα το φράγμα των 400 χλμ./ ώρα. Και να συνεχίσει…

Το σημαντικό εδώ είναι ότι δεν έχει θυσιαστεί η αισθητική στο βωμό της αεροδυναμικής. Κάθε άλλο, κι αν υπήρχε πιθανότητα η ρέπλικα τoυ αεροδυναμικού Auto Union να κατασκευαστεί θα βρίσκονταν σίγουρα αρκετοί ενδιαφέρομενοι.

Γιάννης Σκουφής

{gallery}photos/35/NEWS/AUTO-UNION-REPLICA{/gallery}


{youtube}PefsHpxdzQs{/youtube}

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured