Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ;

Μια προσπάθεια για πιο ασφαλείς μετακινήσεις γίνεται λίγο πολύ από όλους, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν χώρες στις οποίες ως οδηγός ή ως επιβάτης κινδυνεύεις σαφώς περισσότερο. Για πολλούς και διάφορους λόγους…

Το Ινστιτούτο Κυκλοφοριακών Ερευνών (Transportation Research Institute) στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν λαμβάνοντας ως κριτήριο τον αριθμό των θανάτων από τροχαία ανά 100.000 κατοίκους, έκανε μια λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο γενικά και στην Ευρώπη ειδικά. Η Ελλάδα λέτε να είναι μέσα σε αυτές; Για να δούμε…

Η πιο επικίνδυνη λοιπόν χώρα στον κόσμο με 45 νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους της είναι η Ναμίμπια και ακολουθεί η Ταϊλάνδη με 44. Τα Ιράν με 38 βρίσκεται κάτω από το όριο των 40, ενώ από εκεί και κάτω δυστυχώς φιγουράρουν οι Ζουαζιλάνδη (36), Κογκό (34), Δομινικανή Δημοκρατία (32), Μαλάουι (32), η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (32), το Μπελίζ (31) και η Μογγολία (31).

Στην Ευρώπη το ζειν επικινδύνως στους δρόμους είναι πιο έντονο στη Ρωσία (24 νεκροί από τροχαία ανά 100.000 κατοίκους), ενώ στις επόμενες θέσεις υπάρχουν αρκετές χώρες που μέχρι πρότινος ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης: η Ουκρανία (20), η Λευκορωσία (19), η Λετονία (17), η Λιθουανία (17) και η Μολδαβία (16). Ακολουθεί η Πολωνία (16) και μια ομάδα 4 χωρών με αναλογία 15 θανάτων από τροχαία στους 100.000 κατοίκους στην οποία περιλαμβάνονται η Αρμενία, η Κροατία, η Ρουμανία και δυστυχώς η Ελλάδα.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz