Σύνδεση

Citroen

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ; ΚΑΝΕΝΑ

Μετά την απόσυρση του C6 από τη γκάμα της Citroen ολόκληρη η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στην κατηγορία πολυτελείας!

Το Citroen C6 είχε παρουσιαστεί το 2005 στο Σαλόνι της Γενεύης, ήταν ο άμεσος διάδοχος της XM, αλλά θεωρητικά είχε ένα μεγάλο μέρος από τη γοητεία της θρυλικής DS.

Η C6 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που πήρες 4 αστέρια στην προστασία των πεζών από τον EuroNCAP, μιας και σε μια ενδεχόμενη πρόσκρουση το καπό της σηκωνόταν λίγα εκατοστά προκειμένου να προστατεύεται περισσότερο ο πεζός από τα σκληρά σημεία του κινητήρα.

Το βασικό της χαρακτηριστικό όμως ήταν η απαράμιλλη άνεση που εξασφάλιζε, χάρη στην εξελιγμένη υδροπνευματική της ανάρτηση, ενώ διέθετε Head Up Display(!), σύστημα διατήρησης λωρίδας, πίσω σπόιλερ που εκτεινόταν σε δύο στάδια, αλλά και διπλό πίσω παρμπρίζ, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται όσοι κάθονταν στο πίσω κάθισμα όταν άνοιγε η μεγάλη 5η πόρτα της.

Η γκάμα των κινητήρων της C6 αποκλείεται να περιέπλεκε τα πράγματα για τον υποψήφιο αγοραστή της, μιας και υπήρχε ένας 3.0 V6 βενζίνης με 211 ίππους και δύο diesel. Ένας βασικός 2.2 Biturbo με 170 ίππους και ένας 2.7, επίσης Biturbo, με 204 ίππους. Ο τελευταίος αντικαταστάθηκε το 2009 από ένα 3.0 V6 Biturbo diesel που έφτανε τους 241 ίππους και είχε να επιδείξει και ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 σε 8,5”, τελική 235).

Για όλα αυτά λοιπόν RIP C6 κι ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον οι Γάλλοι θα προσπαθήσουν και πάλι στην κατηγορία πολυτελείας…

Γιάννης Σκουφής

{gallery}photos/32/NEWS/CITROEN-C6{/gallery}


Μη χάσεις:

1.300.000 Ο ΤΟΝΟΣ

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz