Σύνδεση

FCA

Έρχεται συγχώνευση μεταξύ Peugeot και Fiat;

 
Είναι γνωστό ότι το γκρουπ FCA από την εποχή του Marchionne έψαχνε τρόπους για να  βρει κάποιον σύμμαχο. Και αυτός είναι μεγάλη πιθανότητα να είναι το γκρουπ PSA καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Robert Peugeot, πρόεδρος της υπό τον έλεγχο της Peugeot εταιρίας FFP, δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι θα υποστήριζε την συγχώνευση με μία εταιρία όπως η FCA.
 
“Mε αυτούς αλλά και με άλλους οι πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν” είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει ότι αυτού του τύπου η συνεργασία θα αποδώσει καρπούς και για τις δύο εταιρίες.
 
Παρά το γεγονός ότι το γκρουπ FCA αρνήθηκε την φημολογία, η μετοχή ανέβηκε κατά 5,2% ενώ και της Peugeot η μετοχή πήρε 2,7%. Τις τελευταίες εβδομάδες τα αφεντικά των δύο εταιριών έχουν αφήσει υπόνοιες ότι επίκειται συνεργασία, με τον πρόεδρο της Peugeot να δηλώνει ότι η γαλλική εταιρία κοιτάζει προς την πλευρά της Fiat, της GM αλλά και τις Land Rover.
 
To γκρουπ FCA είναι μία ιδανική περίπτωση για το γκρουπ PSA καθώς έχει μεγάλη επιρροή στην Αμερικάνικη ήπειρο όπου η Peugeot έχει ελάχιστη παρουσία. H PSA είναι κατεξοχήν Ευρωπαίος “παίκτης” με το 90% των πωλήσεών της να είναι στην ΕΕ. Ενώ και από την πλευρά της FCA υπάρχει αυτή η μακρά αναζήτηση ενός στρατηγικού συμμάχου εδώ και αρκετά χρόνια. Μένει να δούμε που θα καταλήξει αυτό το νέο και ιδιαίτερα σημαντικό συνοικέσιο.
 
Παναγιώτης Τριτάρης
Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz