Σύνδεση

Featured

To VW Passat ανανεώνεται και αναβαθμίζεται

Η VW θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, πέρα από όλα τα άλλα και την ανανεωμένη έκδοση του Passat, που είναι ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα της γκάμας.

Οπτικά οι αλλαγές δεν είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ανανεωμένα φώτα καθώς και νέες επιλογές ζαντών και χρωμάτων.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι αναμενόμενα μεγαλύτερες με έναν καινούργιο ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 11,7 ιντσών. Αντίστοιχα το μέγεθος της οθόνης αφής στο κέντρο του ταμπλό είναι, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, 6,5, 8,0 και 9,5 ίντσες. Καινούργιο είναι και το τιμόνι, ενώ διευρυμένη είναι και η γκάμα των διαθέσιμων συστημάτων υποβοήθησης. Στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό της αυτόνομης οδήγησης 2ου επιπέδου, που η VW Travel Assist και λειτουργεί από τα 0 έως και τα 210 χλμ./ ώρα. Καινούργιο είναι και το Emergency Steering Assist, που με στοχευμένη ενεργοποίηση των φρένων αυξάνει την ασφάλεια στις μανούβρες αποφυγής εμποδίων.

Ενδιαφέρον είναι πως το ανανεωμένο Passat είναι διαρκώς online χάρη στην ενσωματωμένη κάρτα SIM του. H βασική σύνδεση δεν χρεώνεται, ενώ πληρώνονται υπηρεσίες όπως το streaming. Επίσης με τη βοήθεια του WeConnect μπορεί να χρησιμοποιηθεί smartphone για την ασφάλιση και απασφάλιση του αυτοκινήτου.

Οι κινητήρες βενζίνης ξεκινούν και πάλι με τον 1.5 TSI των 150 ίππων και συνεχίζουν με τον 2.0 TSI που είναι διαθέσιμος είτε με 190 είτε με 272 ίππους. Ο εισαγωγικός diesel είναι ο 1.6 TDI (120 ίπποι) και ακολουθούν ο 2.0 TDI Evo των 150 ίππων και ο 2.0 TDI με 190 και 235 ίππους.

Φυσικά θα εξακολουθεί να υπάρχει και το plug-in υβριδικό Passat GTE, στο οποίο ο γνωστός 1.4 TSI συνεργάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα και αποδίδουν συνδυαστικά 218 ίππους. Πλέον η μπαταρία είναι μεγαλύτερη (13 KWh) και έτσι μπορούν να καλυφθούν καθαρά ηλεκτρικά μέχρι και 55 χιλιόμετρα.

H ανανέωση αφορά τόσο το στέισον όσο και το Alltrack, την έκδοση του VW Passat με κάποια πιο τονισμένα off road χαρακτηριστικά.

Γιάννης Σκουφής

[ngg src=”galleries” ids=”4509″ display=”basic_thumbnail”]

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz