Σύνδεση

Mitsubishi

Ποια εταιρεία πουλά τα πιο πολλά ηλεκτρικά;

Ο όμιλος Renault-Nissan-Mitsubishi είναι, όπως έχουμε γράψει, πρώτος συνολικά σε πωλήσεις αυτοκινήτων στον κόσμο για το 2017. Παράλληλα όμως είναι και αυτός που είναι πρώτος σε πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων (EV).   

Συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο του 2017 οι Renault-Nissan-Mitsubishi σημείωσαν 36.723 πωλήσεις EVs, όταν η Tesla έμεινε στις 24.950 αυτοκίνητα. Ο ευρωπαϊκός όμιλος αναμένεται να διατηρήσει τα σκήπτρα και το 2018, αφού το Renault Zoe συνεχίζει απτόητο, ενώ το νέο Nissan Leaf αναμένεται να συνεχίσει την παράδοση του προκατόχου του και να εξελιχθεί και αυτό σε best seller. 

Για την επόμενη 5ετία ο όμιλος έχει προγραμματίσει 4 νέα ηλεκτρικά Nissan, 2 με τα σήματα της Infiniti και 6 συνολικά για τις Renault και Mitsubishi. Παράλληλα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η πιθανή εμφάνιση του πρώτου ηλεκτρικού Dacia, το οποίο λογικά θα είναι και πιο προσιτό οικονομικά. Αναμένουμε…  

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz