Σύνδεση

BMW

H BMW θα καθυστερήσει τα ηλεκτρικά της λόγω χαμηλής κερδοφορίας

Είναι κοινά αποδεκτό στους ανθρώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας, ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως είναι σήμερα δεν φέρνουν κερδοφορία στις εταιρίες (το αντίθετο μάλιστα, υπάρχει αρκετή “χασούρα” σε πολλές περιπτώσεις). Το γεγονός αυτό έρχεται να παραδεχτεί με συνέντευξή του στο Automotive News ο CEO της BMW, Ηarald Krueger, ο οποίος σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την υπάρχουσα τεχνολογία δεν είναι κερδοφόρα.

“Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την πέμπτη γενιά των ηλεκτρικών που θα είναι πιο κερδοφόρα” δήλωσε ο Krueger, λέγοντας παράλληλα ότι η BMW θα “φρενάρει” λίγο τον προγραμματισμό της, αλλάζοντας τον ορίζοντα για μετά το 2020.

Όπως δήλωσε ο Krueger “αν θέλεις να είσαι πρώτος στην κούρσα των πωλήσεων των ηλεκτρικών, θα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και σε επίπεδο κόστους, αλλιώς δεν μπορείς να ανεβάσεις την παραγωγή σε μεγάλους αριθμούς”. Ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι διαφορές παραγωγής μεταξύ ενός μοντέλου “τέταρτης γενιάς” όπως το i3 και “πέμπτης γενιάς” όπως το i4 αγγίζουν διψήφιο νούμερο, κάτι που σημαίνει ότι μεγαλώνουν τα περιθώρια κέρδους της εκάστοτε εταιρίας.

Οι δηλώσεις του Krueger έρχονται να καταστήσουν σαφές ότι η σημερινή τεχνολογία δεν είναι ώριμη σε επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής για αυτοκίνητα ευρείας κατανάλωσης, αφού δεν αφήνουν περιθώρια κέρδους για την εταιρία. Όμως η BMW επενδύει περί τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτή την τεχνολογία ενώ υποστηρίζει ότι θα έχει 25 ΕV μοντέλα στην γκάμα της μέχρι το 2025. Μόνο που όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Krueger, οι Βαυαροί δεν θέλουν να παρασυρθούν από το trend της αγοράς, και θέλουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο, έτσι ώστε να είναι βιώσιμα και πάντα στα δικά τους υψηλά στάνταρ.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz