Σύνδεση

Jaguar

Aπίστευτο: Κάνει σκι πίσω από μία Jaguar XF Sportback με 189 χλμ/ώρα! (Video)

Έχοντας πλέον εξαντλήσει τους κλασικούς τρόπους διαφήμισης οι εταιρίες επιδίδονται σε ολοένα και πιο περίεργα εγχειρήματα. Όπως για παράδειγμα έγινε με την Jaguar η οποία για το promotion της ΧF Sportbrake σκέφθηκε να σύρει έναν σκιέρ στην προσπάθειά του να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το η ομάδα βρέθηκε στην Σουηδία, σε μία παγωμένη λίμνη όπου γίνονται δοκιμές αυτοκινήτων της εταιρίας, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και με την θερμοκρασία στους -28C. Ο σκιέρ που συμμετείχε στην εξαιρετικά επικίνδυνη αυτή δοκιμασία ήταν ο Βρετανός πρωταθλητής του σκι Graham Bell ο οποίος έπρεπε να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 112 χλμ/ώρα.

Η ΧF Sportbrake που χρησιμοποιήθηκε ήταν με τον τρίλιτρο κινητήρα και τα 350 άλογα, αν και στην περίπτωση αυτή εκείνο που μετρούσε ήταν η αξιοπιστία και η σταθερότητα του οδηγού και του αυτοκινήτου έτσι ώστε να μην βρεθεί ξαφνικά ο σκιέρ σε δύσκολη κατάσταση.

Τελικά το ρεκόρ έσπασε -και με το παραπάνω- καθώς τα όργανα έδειξαν μία μέση ταχύτητα της τάξης των 189,07 χλμ/ώρα. Πραγματικά απίστευτη επίδοση ιδίως αν σκεφθούμε τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα άνθρωπο που θα έχανε την ισορροπία του πάνω στον πάγο με αυτή την ταχύτητα.

Παναγιώτης Τριτάρης

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz