Σύνδεση

Opel

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ OPEL

Η Opel έχει προγραμματίσει την αντικατάσταση των βασικών κινητήρων της γκάμας της, αρχής γενομένης από τον 1.6 turbo των 180 ίππων, ο οποίος έχει και αρκετά χρόνια στην πλάτη του.

Ο καινούργιος 1.6, με χωρητικότητα 1.598 κυβικών, θα διαθέτει πέρα από turbo και άμεσο ψεκασμό (SIDI- Spark Ignition Direct Injection), καθώς και σύστημα Start Stop. Έτσι η απόδοσή του θα φτάνει τους 200 ίππους στις 4.700 σ.α.λ., η ροπή του τα 300 Nm και θα εμφανίζεται ήδη στις 1.700 σ.α.λ., ενώ τόσο η κατανάλωσή του –βασικό μείον του υπάρχοντος συνόλου της Opel- όσο και οι εκπομπές ρύπων του θα εμφανίζονται μειωμένες κατά 13%.

Παράλληλα η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως ο δίλιτρος turbo του καινούργιου Astra OPC αποδίδει πέρα από 280 ίππους και 400 Nm ροπής –τιμή κορυφαία για τον κυβισμό- που είναι διαθέσιμα από τις 2.450 έως τις 5.000 σ.α.λ. Η πίεση υπερπλήρωσης του τετρακύλινδρου, που αποτελεί εξέλιξη αυτού του Insignia, φτάνει μέχρι και τα 1,5 bar, η επίσημη μέση κατανάλωση είναι της τάξης των 8,1 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 189 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

{gallery}photos/28/NEWS/OPEL-ENGINES{/gallery}


Επόμενο:

MINI JOHN COOPER WORKS GP

Μη χάσεις:

BMW 114i & 3ΘΥΡΟ

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured