Σύνδεση

Alpine

Πρεμιέρα για την SUV Alpine A110 SportsX με τα 250 άλογα και τον κινητήρα στο κέντρο

Aν και οι φήμες για την προετοιμασία από την Alpine ενός SUV πάνε πίσω έως το 2015 μόλις τώρα η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει στην παρουσίαση μιας μελέτης για το πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
 
Στο International Automobile Festival που έγινε στο Παρίσι, παρουσίασε την Α110 SportsX, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το τμήμα R&D της εταιρίας. Η έμπνευση είναι η Alpine που έτρεχε στα ράλι την δεκαετία του 70, έχοντας σημαντικές επιτυχίες σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
 
Η ανάρτηση έχει ψηλώσει κατά 60 ολόκληρα χιλιοστά σε σχέση με την κουπέ έκδοση, ενώ έχουν φαρδύνει και οι θόλοι των τροχών κατά 80 χιλιοστά.
 
Το βάρος του παραμένει μικρό στα πρότυπα της κανονικής A110 φθάνοντας στα 1.098 κιλά. Στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη δεν  υπάρχουν αλλαγές, κάτι που σημαίνει ότι η κίνηση παραμένει στον πίσω άξονα και δεν χρησιμοποιεί κάποια τετρακίνηση όπως θα υπέθετε κανείς για ένα SUV.
 
To κιβώτιο είναι ένα διπλόδισκο επτά σχέσεων από την Gertrag, ενώ ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος τετρακύλινδρος των 1,8 λίτρων με 250 άλογα και 320 Nm ροπής. 
Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo