Σύνδεση

BMW

Η Daimler AG και το BMW Group προχωρούν από κοινού για την αυτόνομη οδήγηση

Σχέδιο μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας. Επόμενη γενιά τεχνολογιών για συστήματα υποστήριξης οδηγού και υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση. Ευέλικτη πλατφόρμα και μικρότεροι κύκλοι καινοτομίας. Τεχνολογία που θα κυκλοφορήσει στην αγορά περί τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Η Daimler AG και το BMW Group θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της αυτοματοποιημένης οδήγησης. Αρχικά, η έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού επόμενης γενιάς, στην αυτοματοποιημένη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και στις λειτουργίες στάθμευσης (έως SAE Επίπεδο 4). Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για κοινή εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας, που αποτελέσει το ‘κλειδί’ στη μετακίνηση του μέλλοντος. Το BMW Group και η Daimler AG μιλούν για μία μακροπρόθεσμη, στρατηγική συνεργασία και στοχεύουν να κάνουν τις τεχνολογίες επόμενου επιπέδου ευρέως διαθέσιμες μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Ο Ola Källenius, Μέλος Δ.Σ. της Daimler AG, υπεύθυνος Έρευνας του Group Research και Εξέλιξης Αυτοκινήτων Mercedes-Benz δήλωσε: «Η αυτόνομη οδήγηση είναι μία από τις πιο επαναστατικές τάσεις για εμάς σήμερα και ολόκληρο το Daimler Group εργάζεται πολύ σκληρά πάνω σε αυτό. Όπως πάντα στην Daimler, κορυφαία μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. Αντί για εξατομικευμένες, μεμονωμένες λύσεις, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο συνολικό σύστημα που θα προσφέρει αισθητή προστιθέμενη αξία στους πελάτες. Σε συνεργασία με τους κατάλληλους εταίρους, θέλουμε να αυξήσουμε σημαντικά τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας και να την φέρουμε με ασφάλεια στο δρόμο».

Η μελλοντική συνεργασία προσφέρει στην Daimler AG και στο BMW Group εμφανή πλεονεκτήματα: οι ικανότητες και η εμπειρία ων δύο εταίρων καθώς και μία αρχιτεκτονική με δυνατότητα διεύρυνσης θα επιταχύνει και θα εκσυγχρονίσει την εξέλιξη των μελλοντικών τεχνολογιών. Εκτός από τις συνέργειες, οι νέες τεχνολογίες θα φτάνουν ταχύτερα στην αγορά, με μικρότερους κύκλους καινοτομίας. Και για τις δύο εταιρίες, η ασφάλεια των επιβατών των οχημάτων και άλλων χρηστών του δρόμου είναι υπέρτατης σημασίας και πρωταρχικός λόγος για να γίνει η αξιοπιστία των συστημάτων βασικό κριτήριο για τη συνεργασία. Οι δύο εταίροι συνεχίζουν να επιδιώκουν το στόχο τους που είναι να οδηγούν τις εξελίξεις.

Η εξέλιξη θα βασιστεί σε μία κλιμακούμενη πλατφόρμα που καλύπτει αρκετά στάδια αυτοματοποίησης, με τα Επίπεδα 3 και 4 να επιτρέπουν αυτοματοποιημένη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Επιπλέον, οι δύο εταίροι σχεδιάζουν να συζητήσουν τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας τους, για να καλύψουν υψηλότερα επίπεδα αυτοματοποίησης, τόσο στον αυτοκινητόδρομο, όσο και σε αστικές περιοχές. Όλοι αυτοί οι παράγοντες υπογραμμίζουν τη βιώσιμη, μακροπρόθεσμη φύση της συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία μιας κλιμακούμενης πλατφόρμας για αυτοματοποιημένη οδήγηση. Η τρέχουσα εξέλιξη τεχνολογιών τελευταίων γενιών και οι υπάρχουσες συνεργασίες θα παραμείνουν ανεπηρέαστες από την προβλεπόμενη συνεργασία και θα συνεχιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το BMW Group και η Daimler AG θα διερευνήσουν επίσης και πρόσθετες συνεργασίες με άλλες εταιρίες τεχνολογίας και κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επιτυχία της πλατφόρμας.

Αυτόνομη οδήγηση στην Daimler AG

Η Daimler AG εργάζεται πάνω σε προγράμματα εξέλιξης μαζικής παραγωγής όχι μόνο για ειδικά οχήματα Επιπέδου 3, αλλά και για τα Επίπεδα 4 και 5. Επί μακρόν ηγέτης στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, η εταιρία προγραμμάτισε τα συστήματά της, ως επί το πλείστον εσωτερικά, από την πρώτη στιγμή. Το 2019, θα λανσάρει στο San José, Silicon Valley, το πρώτο της πιλοτικό πρόγραμμα με την Bosch, για αυτοοδηγούμενα οχήματα (Επίπεδα 4/5) σε περιβάλλον πόλης. Αυτό θα είναι το επόμενο ορόσημο στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταίρων και η συνεργασία θα συνεχιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα. Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η Daimler θα φέρει στην αγορά όχι μόνο οχήματα ενισχυμένης αυτοματοποιημένης οδήγησης (Επίπεδο 3) αλλά και πλήρως αυτοματοποιημένα (Επίπεδο 4/5). Είναι η μόνη ΟΕΜ στον κόσμο που μπορεί να εφαρμόσει αυτόνομη οδήγηση σε οποιαδήποτε κατηγορία, από επιβατικά αυτοκίνητα και van μέχρι λεωφορεία και φορτηγά, επομένως βασίζεται σε κλιμακούμενες λύσεις ώστε να προσφέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Αυτόνομη οδήγηση στο BMW Group 

Το BMW Group δουλεύει πάνω στην υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση από το 2006, και έχει δημιουργήσει μία μη αποκλειστική πλατφόρμα με ειδικούς της τεχνολογίας, προμηθευτές και OEM, με σκοπό να την οδηγήσει στην ωριμότητα της μαζικής παραγωγής. Από το 2017, όλες οι εργασίες του συγκεκριμένου τομέα έχουν συγκεντρωθεί στο Κέντρο Αυτόνομης Οδήγησης στο Unterschleissheim, βόρεια του Μονάχου, και η εκβιομηχάνιση και κλιμάκωση (διεύρυνση) της τεχνολογίας προωθείται με την υποστήριξη εταίρων. Νέο ευέλικτο λογισμό χρησιμοποιείται στο Campus για την επιτάχυνση της πλατφόρμας και την καθιέρωση νέων βιομηχανικών προτύπων. Σε όλο τον κόσμο, πάνω από το 70% των αυτοκινήτων δοκιμών διεξάγουν δοκιμές προηγμένης τεχνολογίας. Αυτά συλλέγουν δεδομένα με σκοπό τη βελτίωση της μηχανικής μάθησης με τεχνητή νοημοσύνη μέσω προσομοιώσεων και δοκιμών νέων λειτουργιών Επιπέδου 2 – 5 στο δρόμο. Η γενιά τεχνολογιών που σήμερα είναι σε εξέλιξη θα εφαρμοστεί στη μαζική παραγωγή ως Επίπεδο αυτοματοποίησης 3 το 2021 στο BMW iNEXT που θα προσφέρει επίσης δυνατότητες Επιπέδου 4 για πιλοτικά προγράμματα.

Περικλής Στέφος

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured