Σύνδεση

Audi

Επίσημο: αυτό είναι το νέο Audi Q5 Sportback

H Αudi δεν θα μπορούσε να λείψει από όλη αυτή τη μανία με τα μεγάλα SUV coupe, οπότε και το Q5 αποκτά μία αντίστοιχη έκδοση, με την ονομασία Sportback που έχει ως αντιπάλους αυτοκίνητα όπως η Mercedes GLC Coupe ή η BMW X4.

Όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η σημαντικότερη διαφοροποίηση εντοπίζεται στο πίσω μέρος όπου η κλίση της οροφής προσδίδει έναν πιο σποτίφ και δυναμικό χαρακτήρα. Τα πίσω φώτα είναι OLED με τη νέα τεχνολογία της Audi που επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει το μοτίβο με το οποίο ανάβουν, και ανάλογα να προειδοποιεί τα αυτοκίνητα που ακολουθούν.

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές πέρα από το ότι  σε αυτή την έκδοση δεν θα υπάρχει το plug-in υβριδικό. Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν στο κανονικό Q5 τόσο σε ότι αφορά την γκάμα των κινητήρων όσο και των κιβωτίων και των αναρτήσεων. Στις τελευταίες διατίθεται και μία επιπλέον επιλογή, μία εξελιγμένη πνευματικά ανάρτηση η οποία επιτρέπει στο αμάξωμα να κινείται σε μία επιπλέον διαδρομή 6 εκατοστών προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Στο σαλόνι δεν υπάρχουν αλλαγές, με το Q5 Sportback να διαθέτει το νέο σύστημα Infotainment ΜΙΒ 3 με νέα οθόνη αφής 10,1 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, και όλα τα συστήματα ηλεκτρονικών για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών.

Η έλευσή του στην αγορά αναμένεται στις αρχές του 2021 και όπως συνήθως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις η τιμή του θα είναι ελαφρά υψηλότερη από το αντίστοιχο “απλό” Q5.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Renault 5 E-Tech: Ρετρό εμφάνιση με ηλεκτρικό υπόβαθρο

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured