Σύνδεση

BMW

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΙΤΕ 120 ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ BMW ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΡΕΝΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας εκτροχιασμός τρένου είναι από μόνο του ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Στην περίπτωσή μας όμως, και για τους φανατικούς της αυτοκίνησης και δη της BMW, το φαινόμενο μοιάζει σαν τραγική… απώλεια.

Μιλάμε για 120 “μπιμπικωτές” BMW οι οποίες μόλις είχαν φορτωθεί στο τρένο για να οδηγηθούν στους κατά τόπους dealers στις ΗΠΑ. Ο συρμός είχε ξεκινήσει από το εργοστάσιο στο Spantanburg και είχε προορισμό το λιμάνι του Charleston.

bmw-train-2

Σύμφωνα με την BMW, το φορτίο αποτελείτο από Χ3, Χ4, Χ5 και Χ6, τα αυτοκίνητα δηλαδή που κατασκευάζονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο της εταιρίας στις ΗΠΑ. Το τρένο με τα 12 βαγόνια είχε φορτώσει συνολικά 120 αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στον εκτροχιασμό του τρένου, από τον οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν οι δύο χειριστές του.

bmw-train

Όμως όπως βλέπουμε από το βίντεο τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα έπαθαν σημαντικές ζημιές, που μάλλον δύσκολα επισκευάζονται. Εκείνα που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά είναι σύμφωνα με την BMW γύρω στα 97, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και από τα συνεργεία τα οποία -όπως φαίνεται και από το βίντεο- κάθε άλλο παρά πρόσεξαν τα αυτοκίνητα κατά την διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης της γραμμής. Πιθανόν με καλύτερη διαχείριση από την πλευρά των συνεργείων οι ζημιές να ήταν πιο περιορισμένες, κάτι που ερευνά ομάδα της BMW σε συνεργασία με την εταιρία που διαχειρίζεται την συγκεκριμένη σιδηροδρομική σύνδεση.

Πέρα από την μεγάλη οικονομική ζημιά, το θέμα για την ΒΜW είναι πλέον να οργανώσει έτσι την παραγωγή της ώστε να αναπληρώσει το συντομότερο δυνατό τα συγκεκριμένα οχήματα, καθώς οι πελάτες που τα είχαν παραγγείλει είναι προφανές ότι έχουν θα έχουν έντονα  παράπονα από την εταιρία.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured