Σύνδεση

Mercedes-Benz

MERCEDES CLA: ΑΠΟ 29.000

Αυτό είναι λοιπόν το καινούργιο τετράθυρο κουπέ της Mercedes, η CLA, που βασίζεται στην καινούργια A-Class και ταυτόχρονα είναι η πρώτη προσθιοκίνητη λιμουζίνα της μάρκας.

Η οποία είναι λίγο μεγαλύτερη (κατά 4 εκατοστά) από τη CClass (συνολικά 4.63 μέτρα), ενώ είναι και πιο χαμηλή (ύψος σχεδόν 1,44), με αποτέλεσμα χάρη και στο γενικά πιο επιμηκυμένο αμάξωμά της να επιτυγχάνει ένα συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23, σύμφωνα με τη Mercedes. Η τιμή αυτή είναι κορυφαία παγκοσμίως, ενώ αισθητικά η νέα CLA ακολουθεί τη γραμμή του Concept Style Coupe που ήταν ο προπομπός της A-Class και είχε παρουσιαστεί στην Κίνα.

Έτσι ξεχωρίζει με τη μάσκα της και το μεγάλο αστέρι που φιλοξενεί, το συνολικά δυναμικό εμπρός μέρος, με την επιθετική σχεδίαση των πίσω φωτιστικών, καθώς και με το έντονο ανάγλυφο που υπάρχει στο αμάξωμά της.

Οι κινητήρες της CLA θα προέρχονται φυσικά από την AClass και μεταξύ τους θα συμπεριλαμβάνεται και ο βασικός βενζίνης των 1.600 κυβικών και των 122 ίππων για την CLA 180, καθώς και ο αντίστοιχος diesel των 1,5 λίτρων και των 109 ίππων για την 180 CDI. Κορυφαίοι, προς το παρόν, θα είναι και εδώ ο δίλιτρος turbo βενζίνης των 211 ίππων και ο diesel των 2.200 κυβικών και των 170 ίππων. Και οι δύο θα συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ από κει και πέρα δοκιμάζεται ήδη μια έκδοση AMG.

Η γκάμα θα περιλαμβάνει και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ οι επιλογές για την ανάρτηση θα είναι δύο, η νορμάλ και η χαμηλωμένη (20 χιλιοστά μπροστά, 15 πίσω) σπορ με τις πιο σκληρές ρυθμίσεις.

Το εσωτερικό της CLA ακολουθεί τη γνώριμη πιο αισθητική των Α και Β-Class με την πολύ καλή εργονομία, το ίδιο και τα επίπεδα εξοπλισμού, ενώ στη λίστα των εξτρά τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας είναι εδώ και πιο πολλά και πιο εξελιγμένα.

Η διάθεση της νέας Mercedes CLA θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, ενώ η τιμή εκκίνησής της στη Γερμανία έχει προσδιοριστεί στις 28.977 ευρώ. Κρίνοντας τόσο από την Α-Class όσο και από τη Β αυτό θα είναι το κόστος της βασικής της έκδοσης Α180 και στην Ελλάδα.

{gallery}photos/32/NEWS/MERCEDES-CLA{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured