Σύνδεση

Honda

1966 LITTLE HONDA P25 BY CHICARA NAGATA

Το Little Honda P25 του 1966 είναι ένα απλοϊκό μοτοσακό –ξέρετε αυτά με τα πεντάλ- που πουλούσε η Honda πριν από σχεδόν 50 χρόνια. Το 1966 Little Honda P25 του Ιάπωνα καλλιτέχνη Chicara Nagata βασίζεται σε αυτό, καθώς χρησιμοποιεί τον κινητήρα του των 1,2 ίππων και όλα του τα μηχανικά μέρη, αλλά οπτικά δεν έχει καμία σχέση. Αποτελεί τον ορισμό της μινιμάλ σχεδίασης και δείχνει απόλυτα μοντέρνο και ταυτόχρονα οικείο και συμπαθητικό.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ο λόγος για τον οποίο το σχεδίασε ο Nagata. Ο Nagata λοιπόν συνεργάστηκε με μια εταιρεία που κατασκευάζει κάμερες ασφαλείας η οποία του είχε ζητήσει να σχεδιάσει μια όσο το δυνατόν πιο «καλλιτεχνική» κάμερα. Μιας και δύσκολα μια κάμερα και ειδικά ασφαλείας αποτελεί πηγή έμπνευσης για έναν καλλιτέχνη ο Nagata σχεδίασε αυτό το μετα-μοντέρνο 1966 Little Honda P25 τοποθετώντας στη συνέχεια συνολικά 4 κάμερες –μια μέσα στο LED προβολέα, μια μέσα στο επίσης LED πίσω φως και από μια δεξιά κι αριστερά του σκελετού.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ο έλεγχος 360ο του περιβάλλοντος χώρου, ενώ αν θέλεις καβαλάς αυτό το μεταμοντέρνο μοτοσακό, βάζεις μπροστά το μοτεράκι του και οι 1,2 ίπποι του σε πηγαίνουν στο επόμενο σημείο που θα χρησιμοποιήσεις τις κάμερες. Το πολύ με 30 χλμ./ ώρα, φανταζόμαστε σε κατηφόρα…

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured