Σύνδεση

Featured

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η LOTUS ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ GEELY;

Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που σημειώνει η κινέζικη οικονομία εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ήταν αναμενόμενο να αναζητήσει διέξοδο και πέρα από τα σύνορα. Ιδίως σε ότι αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, που μαζί με την οικοδομή, είναι οι δύο μεγαλύτερες οικονομικές δραστηριότητες της χώρας.

Η πιο δραστήρια από τις εγχώριες εταιρίες και η πιο εξωστρεφής, η Geely, έχοντας ήδη στον φάκελό της την αγορά την Volvo και την εταιρίας των ταξί του Λονδίνου, φαίνεται ότι είναι έτοιμη να προσθέσει έναν ακόμα “τίτλο’ στο χαρτοφυλάκιό της. Οι φήμες πλέον οργιάζουν ότι η Lotus θα είναι η επόμενη εταιρία που θα εξαγοραστεί από τους Κινέζους, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν σημαντική τεχνογνωσία στην κατασκευή σπορ μοντέλων.

geely-lotus-2

Τις πληροφορίες δημοσίευσε το έγκυρο αμερικάνικο περιοδικό Road & Track το οποίο επισημαίνει ότι μετά την αγορά των ταξί του Λονδίνου, και με το Brexit να έχει ήδη δημιουργήσει νέα δεδομένα, έχει σίγουρα ανοίξει η όρεξη των Κινέζων για περισσότερες εξαγορές στην Μεγάλη Βρετανία.

Όντας στην ιδιοκτησία της Proton από το 1996, η Lotus υπήρξε μία πολύφερνη νύφη τα τελευταία χρόνια, με πολλές φήμες να προκύπτουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την εξαγορά της από τους Μαλαισιανούς. Παρ’ όλα αυτά, οι μάνατζερ και οι μηχανικοί της εταιρίας δεν έμειναν άπραγοι, καταφέρνοντας να έχουν στην παραγωγή αυτοκίνητα όπως Εvora 400 αλλά και αρκετά σχέδια στο συρτάρι για αρκετά νέα μοντέλα.

geely-lotus-3

Προς το παρόν και οι δύο εταιρίες αρνούνται ότι έχει υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για την εξαγορά της ιστορικής βρετανικής μάρκας από τους Κινέζους. Όμως για όσους γνωρίζουν λίγο από το πως δρουν οι άνθρωποι της Geely είναι σχεδόν σίγουρο ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει σίγουρα και φωτιά. Μια φωτιά, που αν κρίνουμε από την περίπτωση της Volvo, μάλλον σε καλό θα βγει στην Lotus και τα σχέδιά της για το μέλλον.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota