Σύνδεση

Featured

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΙΝΙ

Το όνομα David Brown μπορεί να μην σας λέει πολλά, όμως ήδη έχουμε γραψει για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζει το Speedback GT με τιμή γύρω στα 500.000 ευρώ και ρετρό αισθητική. Ο Βρετανός καροσερίστας προχωρά στην επόμενη και μάλλον πιο προσγειωμένη κίνησή του, και βγάζει πλέον στην “παραγωγή” την αναβίωση του κλασικού Μini

david-brown-mini (4)

Το “Mini Remastered” όπως το ονομάζει διατηρεί το αμάξωμα του κλασικού Mini αν και έχει κάποιες εμφανείς αλλαγές κυρίως στην αλουμινένια μάσκα, τους νέους καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας καθώς και φώτα τεχνολογίας LED στο πίσω μέρος.

david-brown-mini (3)

Κάτω από το καπό βρίσκεται μία αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα των 1.274 κ.εκ. του Mini με 50% μεγαλύτερη ισχύ (δεν ανακοινώνεται το ακριβές νούμερο) ενώ και το τετρατάχυτο κιβώτιο είναι και αυτό βελτιωμένο ώστε να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν στα σημερινά δεδομένα.

Υπάρχουν επίσης ενισχύσεις στο πλαίσιο έτσι ώστε να αυξηθεί η ακαμψία και να βελτιωθεί το κράτημα.

david-brown-mini (1)

Στο εσωτερικό υπάρχει μία μίξη από ρετρό και σύγχρονα στοιχεία, με δερμάτινα καθίσματα κατασκευασμένα στο χέρι, ξύλινο τιμόνι και λευκά όργανα της Smiths. Παράλληλα υπάρχει σύστημα εισόδό keyless, μία θύρα USB και μία οθόνη αφής με Apple Carplay και Android Auto, ενώ υπάρχει και… ποτηροθήκη (κάτι που ο Ισιγόνης μάλλον δεν είχε σκεφτεί ποτέ…).

david-brown-mini (7)

Το “Μini Remastered” κατασκευάζεται στο χέρι στο εργαστήριο (δεν το λες και εργοστάσιο) του David Brown κοντά το Silverstone. Όσο για την τιμή του, μάλλον θα απογοητεύσει όσους ονειρεύονταν να ξαναζήσουν την σχέση τους με το κλασικό Mini, καθώς κοστίζει κοντά στα 60.000 ευρώ (και με τα εξτρά ανεβαίνει πολύ παραπάνω…).

david-brown-mini (6)

Για λίγους και με παχύ πορτοφόλι λοιπόν, καθώς οι υπόλοιποι μάλλον θα προτιμήσουν την σύγχρονη αναβίωσή του, που μπροστά στα 60 χιλιάρικα του Brown μοιάζει πραγματική ευκαιρία.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured